Pelaa pokeria netissä

Kun pokerin pelaaminen on mahdollistunut netissä viime vuosina, on pelin suosio noussut komeetan tavoin. Sen vuoksi monet pelaajat ovat alkaneet pelata perushelpon Texas Hold´em -pokerin sijaan taitovaatimuksiltaan muita monimutkaisempia pokerivariaatioita, joista yksi on nimeltään Omaha.

Sanotaan, että Omaha on siitä jännä peli, että kyseisen pelin parissa tehdään sekä suurimpia voittoja että myös suurimpia häviöitä. Tämä kertoo paljon pelin luonteesta ja siitä, että parhaimmillaan se mahdollistaa todella mukavien voittojen teon. Tämän takia Omahaa on pelattu netissä suurillakin panostuksilla, vaikka sen säännöt ovatkin hieman hankalammat kuin suositussa Texas Hold´em -pokerimuodossa. Molempia pelejä voidaan pelata sekä nettipokerina että livenä.

Omahassa jokainen pelaaja saa neljä pelikorttia, jonka vuoksi peliin voi syntyä pöytäkorteista useita erilaisia käsivariaatioita. Omaha -pokerissakin pelaajan on kuitenkin syytä miettiä, että millaisella kädellä lähtee pelaamaan. Tätä pokerimuotoa voidaan pelata usein erilaisin panostustyylein, mutta suosituimpana on Pot-Limit, eli PLO. Tällöin panostaminen tapahtuu samalla tavalla kuin Texas Hold´emissä, jolloin potin koolla on vaikutusta panostuskaton rajaan. Hyvin usein käytetään myös kiinteän panostamisen tapaa, eli Fixed-Limit -tyyliä. Rajattomien panostusmahdollisuuksien tyyli, eli No-Limit, on käytössä harvoin.

Kun Omahaa pelataan perustuen Pot-Limit -tapaan, niin pelaaja voi omalla vuorollaan tehdä panostuksen, joka on saman suuruinen kuin sen hetkisen potin koko. Pelaaja voi myös tehdä korotuksen aiemmin tehtyyn korottamiseen siten, että panos on maksimissaan saman suuruinen kuin potti.